Notícies i novetats Port Olímpic Barcelona

NOTÍCIES I NOVETATS DEL PORT OLÍMPIC

 

Pajuelin XIII i el Nirvana al capdavant de la Mil Millas

MareNostrum-Pajuelinok

Seguint de ben aprop la regata Mil Milles tenim notícies que l'embarcació Brujo d'Alberto Castro i Jose Luis Francès, ha estat la primera a passar la boia de Ciutadella, en temps real de la flota de les Mil Milles. L'han assolit a les 11:29 hores, després de 22 hores, 24 minuts, 14 segons de navegació pel mar Balear, després de sortir del Port Olímpic de Barcelona ahir a les 13:10 hores. Un crono que no els ha servit per guanyar aquesta ‘etapa’, després de validar la compensació de temps. Gairebé dues hores després de passar la boia el Brujo, entrava el veler Pajuelin XIII d'Alberto Noriega i Julio Tudela, que després de la compensació de temps es converteix en el vencedor d'aquest primer tram de la llarga regata Mil Milles. Queden moltes milles per davant i amb molts canvis de condicions de mar i vent, i ‘tot això no ha fet més que començar’, assenyala Julio.

La primera part de la prova s'ha caracteritzat pels vents fluixos d'entre 7 i 9 nusos de pressió, que hi ha hagut en tota la travessia. Van començar de component S' i en arribar a unes 30 milles de la illa de Menorca van rolar a Nord, fet que ha facilitat l'aproximació a la boia de pas de Ciutadella a la flota.

Passat el migdia, tota la flota, excepte The Best Skipper que ha entrat en el port de Ciutadella, ja doblava el cap d'Artrutx, per deixar al socaire l'illa de Menorca i entrar a la conca del mar de Sardenya per posar rumb a la illa italiana.

Destacar, després de finalitzar aquesta primera part, l'esforç que està realitzant la tripulació del Brujo per anar guanyant distància entre els seus adversaris, coneixedor que ha de guanyar molt temps als seus perseguidors, per a la compensació final del crono. Quant a la resta de la flota, assenyalar que va tota agrupada, ‘com en un mocador’, tal com ens comentava un dels tripulants participants. ‘Ens estem veient contínuament. Estem a una eslora del Pajuelin, a tres de Cometa A Dos i com a màxim deu, del Ziving Badia. Sembla més una regata de triangle, que una de navegació d'altura’,ens assenyala Santi Twose.

En efecte les distàncies, de moment, en temps real entre ells, són mínimes. Després de passar la boia de Ciutadella el millor temps va ser per a l'embarcació del CN Benidorm Pajuelin, seguits pel Mare Nostrum dels germans Twose, del CN Arenys de Mar, el Cometa A Dos de Xavier Roques, del CN el Balís, del Ziving Badia de Javier Arbona del RCN València i del Brujo, també del RCN de València. L'embarcació A-2, Mourisca de Gonzalo Vázquez, del CN Sada, ha hagut de retirar-se a Ciutadella, per problemes en l'electrònica del vaixell.

Per a més informació: http://difusionnautica.com