Notícies i novetats Port Olímpic Barcelona

NOTÍCIES I NOVETATS DEL PORT OLÍMPIC

 

Port Olímpic… en bicicleta?

bicicleta
Port Olímpic promociona una mobilitat sostenible per així reduir la contaminació de l'aire, el consum excessiu d'energia i millorar els efectes sobre la salut de la població i els usuaris del port.

Barcelona disposa actualment de 184 kilòmetres de carrils bici i vies accessibles i ha millorat la mobilitat i la protecció per a fomentar-ne el seu ús. Port Olímpic també s’ha incorporat a aquesta moda i estil de vida, per tal d’avançar cap a una circulació i un ús de l’espai públic alternatius.

Per això, et convidem a venir en bicicleta a les instal·acions bike friendly de Port Olímpic, les quals compten amb els llocs adequats per circular obertament i estacionar el vehicle amb la seguretat oportuna. La informació sobre les diferents formes de transport més sostenibles al port s'exhibeixen al públic en els panells informatius de les nostres instal·lacions.

A continuació et presentem una sèrie de consells bàsics per començar a anar en bici per la ciutat de Barcelona:

•El casc no és obligatori en ciutat per a majors de 16 anys, però sí MOLT recomanable.
•La bicicleta és considerada pel codi de seguretat viària com un vehicle més, així que s'enfronta a les mateixes sancions i ha de respectar els mateixos senyals que un cotxe o una moto, encara que no requereixi carnet per utilitzar-la.
•La Guàrdia Urbana pot fer bufar a qualsevol ciclista en un control d'alcoholèmia.
•Està prohibit circular amb auriculars, sota multa de fins a 200 euros.
•És obligatori que la bici porti llums. Blanca davant, vermella darrere.
•Les bicis plegables poden anar en transport públic.
•Per lligar la bicicleta al carrer, el més recomanable és usar el cadenat en forma d'U, el més fiable davant els nombrosos robatoris que es produeixen a la ciutat. Cadenes i pitons és millor evitar-los.

No hi ha res com sentir la llibertat de circular amb la brisa marina refrescant-te la cara i les vistes inigualables del Mediterrani i el litoral barceloní de fons.