Notícies i novetats Port Olímpic Barcelona

NOTÍCIES I NOVETATS DEL PORT OLÍMPIC

 

De l'11 al 14 de juliol, la regata Vela Clàssica Barcelona

velaclasica
Prop de mig centenar de velers participaran en la XI edició de la regata Vela Clàssica Barcelona de l’11 al 14 de juliol, una cita obligada per als amants dels esports nàutics. Aquesta competició reunirà els vaixells més bells del món procedents d'Espanya i d'altres països europeus com Alemanya, França, Holanda, Anglaterra, Itàlia, així com dels Estats Units i l'Argentina, entre d'altres.

Velers exclusius i amb una llarga història com l'Alba, el Kelpie of Falmouth o el Moonbeam III, que es van proclamar vencedors en l'edició anterior, solcaran de nou el Mediterrani. Totes les embarcacions participants, moltes d'elles amb més de cent anys d'història, conserven la seva estètica original, el que les converteix en autèntiques joies de la navegació, pròpies d'un museu flotant.

Molts d'ells han estat testimonis d'esdeveniments històrics, com el Moonbeam IV, on els prínceps Rainiero i Grace de Mónaco van passar la seva lluna de mel; el Manitou, en què va navegar el president d'EE. UU John F. Kennedy; o el Islander, que ostenta el rècord de navegació en solitari en donar la volta al món en tres ocasions.

Barcelona és dels pocs enclavaments del món, com Antiga, Newport o Cannes, que té l'exclusivitat d'acollir regates de vaixells clàssics. Des de sempre, tant els ciutadans com els turistes que visiten la ciutat durant la segona setmana de juliol s'han bolcat amb la regata. Un espectacle únic que es pot contemplar des de diferents escenaris emblemàtics de la ciutat com la platja de la Barceloneta o el Port Olímpic.

L'esdeveniment s'emmarca en el calendari oficial de la Reial Federació Espanyola de Vela (RFEV) i és puntuable per al Campionat d'Espanya de Vaixells Clàssics i d'Època de 2018 i per al VIII Trofeu Mare Nostrum.

Font: ABC