Notícies i novetats Port Olímpic Barcelona

NOTÍCIES I NOVETATS DEL PORT OLÍMPIC

 

L'embarcació en A2 Granell, guanya la Regata Mil Milles 2016

granell-arriba-portolimpic
Tot l'equip de Port Olímpic desitja felicitar la increïble regata d'altura que han realitzat els primers classificats, tant a Agustín Granell i Kiko Moret, vencedors d'aquesta edició, com a l'equip en A2 del Brujo, amb Alberto de Castro José Luis Francès, en segona posició.

Ambdues embarcacions van finalitzar ahir diumenge, dia 24 de juliol, la regata Mil Milles, campionat d'Espanya de Navegació d'Altura.

A les 13h. 42 min. 23 seg. arribava l'embarcació Brujo d'Alberto de Castro i Jose Luis Francès, després de recórrer les 1.000 milles mediterrànies al llarg d'aquests set dies.
Una hora més tard, a les 14h. 58 min. 3 seg. hi arribava l'embarcació en A2 Granell d'Agustín Granell i Kiko Moret.

Una vegada comptabilitzats els temps, Granell es proclamava vencedor absolut d'aquesta magnífica edició, i en segona posició l'embarcació Brujo,malgrat ser la primera classificada a entrar en aigües del Port Olímpic.

El duel entre ambdues embarcacions valencianes ha estat la nota més destacada d'aquesta prova trasmediterránea. La rivalitat entre ambdues tripulacions ja va quedar reflectida en el primer tram de la regata, amb la meta volant en la boia de pas de Ciutadella, on Granell es va imposar en aquest tram, guanyant el trofeu CN Ciutadella. Al llarg de la prova el Brujo va aconseguir superar la diferència de temps, anant com a líder virtual de la prova fins a la volta a Menorca, però la ruta entre Menorca i la meta en el Port Olímpic, el seu avantatge era neutralitzat per Granell, que aconseguia rebaixar al màxim el temps de diferència i donar-li la victòria final.

Una encalmada a la meitat del canal Balear va ser la causant d'aquesta circumstància que ha perjudicat al Brujo, que es va trobar atrapat per les calmes nocturnes de la costa catalana, mentre Granell, més retardat, encara aprofitava les ràfegues de vent de tramontana que ventilava la part oriental del canal. A mesura que avançava agafava l'avantatge que li tenia el Brujo, i en aquest decisiu tram, Granell va prendre un rumb més al nord que l'optat pel seu rival, aprofitant millor els vents tèrmics de mar (el conegut Garbí) que li van permetre avançar veloç cap a la meta, sense que Brujo tingués la possibilitat de prendre-li més avantatge, en trobar-se ja prop de la meta

D'aquesta forma Granell es proclama campió de l'edició 2016 de la Mil Milles. Agustín i Kiko, en arribar van manifestar que ‘ valorem molt positivament d'haver guanyat aquesta regata, que la considerem una de les més dures que es disputen al calendari de regates d'altura a nivell internacional ', i assenyalen que han tingut a uns rivals molt destacables. Kiko Moret ens va assenyalar que li ha encantat poder tornar a regatejar en aquesta prova, que ja ho va fer en els anys vuitanta, i que li emociona haver-la guanyat de nou, després de més de 30 anys. Per la seva banda la tripulació del Brujo també han manifestat sentir-se molt satisfets ‘ Llàstima de l'últim tram, però les regates són així ’. De totes maneres es van mostrar molt contents d'haver repetit el ser els primers en temps real, tal com ho van fer l'any passat i d'haver establert el nou rècord de la prova, en menys de 8 dies.

Mentrestant, continua la regata amb una disputada classificació entre la tripulació Somni d'Enric Picanyol i l'A2 Sushi Bar de Daniel Martín i Bartolomé Pascual, esperant que ambdues embarcacions arribin avui a la meta. D'altra banda Seven’sToo de Pepe Cernuda, superava el diumenge l'illa de Menorca i s'està enfilant la meta en mar obert cap a Port Olímpic.


granell-portolimpic
Enhorabona als vencedors de la Regata Mil Milles 2016:
Agustín Granell i Kiko Moret, amb la seva embarcació Granell en A2,
després de recórrer les 1.000 milles mediterrànies al llarg d'aquests set dies.
jorgebonal-portolimpic
Jorge Bonal, capità de Port Olímpic,
felicitant a l'equip en A2 d'Alberto de Castro i José Luis Francès del Brujo.

Primera embarcació a arribar a meta, i segona classificada en temps compensat de la Regata Mil Milles 2016,
campionat d'Espanya de Navegació d'Altura.
Fuente: Panorama Náutico